Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

Briefingsproces Alkmaar op orde?

Het daadwerkelijk aansturen van politiemedewerkers in een briefing zal  bij het basisteam Alkmaar vanaf begin 2020 centraal komen te staan. 

Het verstrekken van informatie en daaraan gekoppelde opdrachten op de persoon is een continu en lastig aandachtspunt.  Niet alleen het voorbereiden en het geven van de briefing, maar ook de koppeling naar de debriefing is een minstens zo belangrijk thema

Sturing door het verstrekken van opdrachten op de persoon wordt pas effectief wanneer hierop later ook gereflecteerd wordt door middel van individueel of plenair debriefen. Evenzo heeft debriefen pas effect als de briefing ook daadwerkelijk een instruerend karakter krijgt en er tevens opdrachten zijn uitgezet waarop tijdens de Debriefing kan worden gereflecteerd. 

In het kader van Vernieuwend Werken worden alle OPCO’s van het basisteam Alkmaar begin 2020 getraind in Resultaatgericht sturen. Daarbij staat het Briefingsproces centraal. Onder het motto van “goed gereedschap is het halve werk” zullen de inrichting van de Briefing room en het visualiseren van de werkopdrachten ook de nodige aandacht krijgen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.