Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

De Boodschap De Baas

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Leren is immers permanent ander gedrag laten zien. In de training Overtuigend Presenteren heeft de derde groep OPCO’s van het basisteam Ede geleerd dat je alleen een presentatie geeft wanneer je een boodschap hebt. En als je dan toch op het podium staat, dan ben jij de baas! In de praktijk echter geen sinecure. In de oefening “omgaan met vragen uit het publiek”, blijkt hoe bepaald gedrag is ingesleten. Het is daarom zaak om het nieuw aangeleerde gedrag meteen toe te passen in de praktijk. 

Een theoretisch concept, hoe doordacht en in potentie effectief ook, zal zowel door de leidinggevenden als de OPCO’s geaccepteerd moeten worden; anders heeft het sowieso geen kans van slagen. Dit betekent dat er in de praktijk een balans gezocht moet worden tussen het doorvoeren van nieuwe werkwijzen en het vasthouden aan ingesleten gedrag. Hoe sneller des te beter. De retentie van nieuwe kennis en vaardigheden is immers maar kort. Gelukkig hebben deze OPCO’s in woord en daad laten zien dat zij er enthousiast over zijn.  

De opmaat naar de training “Briefen en Debriefen” en “Sturen voor OPCO’s “ is gezet. Op 10 februari start de eerste groep OPCO’s uit Ede het vervolgtraject. Ook elders in het land worden meters gemaakt. 

Op 4 februari start de derde groep OPCO’s van Oost Fryslan (in Drachten) met de tweedaagse training “Briefen en Sturen voor OPCO’s”. Fryslân Boppe!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.