Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

Heuvelrug gaat aan de slag

Op 19 en 20 oktober is de laatste groep OPCOs van het basisteam Heuvelrug getraind.

Met het einde voor ogen, de juiste prioriteiten stellen en proactief aan de slag gaan is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Oude gewoontes zitten immers diep geworteld.

Nieuwe gewoontes aanleren vraagt om doorzettingsvermogen, niet alleen van de individuele OPCO maar ook van het collectief van OPCOs om de nieuwe kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk te implementeren.

Om de gewenste resultaten te kunnen borgen zullen stapsgewijs de veranderingen moeten worden ingevoerd. “Begin met kleine stappen, en houd je eraan”. Een van de eerste stappen is het gezamenlijk invoeren van een standaard structuur van de briefing en de debriefing. Hier geldt immers het principe “samen uit, samen thuis”.

Verder zal in de dagelijkse praktijk elke OPCO door een collega OPCO moeten worden gecoached, bijvoorbeeld doordat na elke briefing en debriefing meteen Feed Back wordt gegeven. Bovenal zal ook vanuit de teamleiding een duidelijk signaal moeten komen over de importantie, de gewenste resultaten en de geboden ondersteuning zodat de vereiste synergie aanwezig is.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.