Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

BT Gaasperdam – een team, een taak

Reeds in 2020 zijn de OPCOs van BT Gaasperdam van start gegaan met de training “ Overtuigend Presenteren”.

Als gevolg van alle Corona beperkingen hebben we uiteindelijk in november 2021 de cyclus voor beide groepen OPCOs kunnen afronden met de training Briefen en Sturen. En wat een enthousiasme, inzet en creativiteit hebben deze twee groepen OPCOs variërend van HAP, Seniors en OE’s aan de dag gelegd. Het was een feest om met deze relatief jonge groep OPCOs aan de slag te gaan!


Many Chiefs No Indians

Als OPCO wordt er van je verwacht dat je met een verscheidenheid van medewerkers teamresultaten boekt. Daarbij botsen soms   persoonskenmerken zoals zelfstandigheid, dominantie en eigengereidheid. “Probeer eerst de ander te begrijpen en dan pas zelf  begrepen te worden”  – het is even wennen – blijkt een goede gewoonte om bij de debriefing ook in te zoomen op deze botsingen. De nieuwe gewoontes om te denken in winnen-winnen, leren en oogsten tijdens de debriefing, maken dat de Opco de impliciete aannames over teamresultaten en ingesleten gewoontes bespreekbaar kan maken.

Impact vergroot

Met het afronden van de training Briefen en Sturen voor OPCOS hebben de Opcos van BT Gaasperdam geleerd hun impact te vergroten. Door gebruik te maken van principes als “samen uit, samen thuis” en “eerst zaaien en dan oogsten” kunnen zij een voedingsbodem creëren voor ieder team – waarin zij de Opco rol vervullen – om te ontwikkelen in leren en presteren. In het kader van management van verwachtingen zal er bij de dagelijkse briefings en debriefings gebruik worden gemaakt van een standaard structuur zodat de boodschap helder is en iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.