Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

OPCOs nieuwe gewoontes

OPCOs Achterhoek West: nieuwe gewoontes.

De Corona beperkingen in afgelopen twee jaren hebben in veel basisteams, soms noodgedwongen, geleid tot andere procedures en manier van werken. Nu het Corona tijdperk ten einde loopt staan de OPCOs van het basisteam Achterhoek West voor de uitdaging de routines uit achterliggende periode door te zetten, of toch nieuwe gewoontes aan te leren.

In de training “Briefen en leidinggeven voor OPCOs” heeft men nieuwe ideeën opgedaan om nog effectiever en efficiënter tot de gewenste resultaten te komen. Daarom komen binnenkort alle getrainde OPCOs bijeen om een goed plan te maken. Dit plan moet concreet zijn, met een beschrijving van wat je gaat doen, wanneer maar vooral waarom? Wanneer het antwoord op de waarom-vraag voor zowel de OpCo als het team duidelijk is, dan zal stap voor stap de veranderde werkwijze moeten worden ingevoerd.

Hoe zo’n plan eruit kan zien? “Maak een korte lijst met activiteiten die je per week wilt doen“. Lukt het je om je aan dit lijstje te houden, beloon jezelf en je team. Dat helpt om een nieuwe gewoonte aan te leren. Aan de hand van zo’n plan kun je jezelf, ook met de hulp en feedback van je collega OPCO,  in 30 dagen een nieuw gewoonte aanleren.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.  Welke nieuwe gewoonte laat jij de komende maand zien?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.