Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

Heuvelrug pakt door!

Heuvelrug pak door!

De eerste groep OPCOs van het basisteam Heuvelrug heeft op 7 en 8 september 2021 het spits afgebeten in de tweedaagse training Briefen en Debriefen en Leidinggeven.

De kiem voor deze training werd reeds in februari 2020 door de (vorige) Teamchef gelegd. Dit heeft ertoe geleid dat ik in maart 2020 in Doorn een presentatie mocht verzorgen voor alle OPCOs van het basisteam Heuvelrug, om te bezien wat ik voor deze OPCOs zou kunnen betekenen.

Uiteindelijk hebben alle OPCOs gekozen voor een driedaagse trainingscyclus waarin de OPCO leert om effectief, doelmatig en resultaatgericht zijn team aan te sturen.
Het begint immers bij een Operationele briefing met een heldere doelstelling en een duidelijke structuur. Elke werkdag wordt dan afgesloten met een Debriefing waarin geboekte resultaten, leren en verantwoording afleggen en successen vieren centraal staan.

Als gevolg van de Corona-beperkingen is bijna twee jaar na dato de uiteindelijke aftrap gedaan. Zoals Stephen Covey al aangaf: “je kunt alleen maar oogsten, door eerst te zaaien”. De energie, het enthousiasme en de motivatie waarmee de eerste groep OPCOs deze training is gestart is veelbelovend en een geweldige opmaat voor de twee groepen die nog in oktober gaan komen.

De dagen zijn omgevlogen, de “after lunch dip” blijkt een mythe te zijn en de resultaten mogen er zijn. De persoonlijke leerdoelen zijn behaald en iedereen gaat met nieuw elan en gewapend met nieuwe kennis en vaardigheden morgen weer aan de slag. En zo kunnen oude gewoontes, plaats maken voor nieuwe gewoontes. Want “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg” (vrij naar Albert Einstein).

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.