Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

Kwestie van de goede dingen doen

Het is een kwestie van de goede dingen doen, maar ook de dingen goed doen
Gerrit Hut, directeur Comms Control Consultancy

Bij het inrichtingsplan van de Nationale Politie is onder meer aangegeven dat robuuste Basisteams en Briefen en Debriefen essentieel zijn voor het effectief functioneren van de politieorganisatie en de verbinding met het publiek. Voor de sturing van het blauwe personeel dat dagelijks de straat opgaat, is de nieuwe functie van Operationeel Coördinator (OPCO) geïntroduceerd.

Nu we bijna tien jaar verder zijn, blijken de positionering, taken en bevoegdheden van de OPCO in de praktijk op zijn minst weerbarstig. Bovendien zien we naast een groot verloop in het aantal OPCOs ook dat steeds vaker seniors en hoofdagenten als OPCO worden ingezet met alle gevolgen van dien.

Voortschrijdend inzicht en veel evaluaties en onderzoeken naar het functioneren van de Basisteams hebben geleid tot een op maat gesneden opleiding voor OPCOs, die de komende jaren bij diverse eenheden van de Nationale Politie zal worden worden uitgerold.

De opleiding bestaat uit drie eendaagse modules; Overtuigend Presenteren, Briefen en debriefen, en de training Leidinggeven voor OPCOs. Het is een kwestie van de goede dingen doen, maar ook de dingen goed doen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.