Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

OPCO’s Oost-Zeeburg getraind

In 2017 zijn binnen het basisteam Oost Zeeburg drie groepen OPCOs getraind in Overtuigend presenteren. Daarmee heeft de teamleiding een impuls gegeven om het briefingsproces meer resultaatgericht te krijgen. Nu zijn we in oktober 2019 twee jaar verder en het werd hoog tijd om de OPCOs van Oost Zeeburg weer een update te geven.

Het efficiënt en effectief Briefen en Debriefen staat nog immer in de belangstelling en het Briefingproces is de afgelopen jaren meerdere keren goed onder de loep genomen. “Wat ga jij doen vandaag?” (2016) en “Informatiegestuurd Politiewerk in de praktijk “(2017).

Het doorbreken van oude gewoontes en een bestaande werkcultuur blijkt in de praktijk geen sinecure. Bovendien werken een tekort aan personeel, het grote verloop aan personeel en de hoge werkdruk niet echt mee wanneer je tot verbetering van resultaten wil komen. Maar liefs drie groepen OPCO’s zijn aan de slag waarvan twee groepen compleet nieuwe OPCO’s als gevolg van het grote verloop. Wat opvalt zijn de relatief jonge brigadiers en hoofdagenten die deze uitdagende rol gaan oppakken.

Na de training Briefen en Debriefen is duidelijk geworden wat de bedoeling is van het Briefen maar bovenal de bedoeling van het Debriefen. De training werd afgerond met Leidinggeven voor OPCO’s waarbij situationeel leidinggeven is behandeld, en de bestaande cultuur en de gewenste waarden en normen binnen het team inzichtelijk zijn gemaakt. Het eindresultaat is een duidelijke structuur voor het briefen en het Debriefen en aangrijpingspunten om elkaar aan te kunnen spreken op de waarden en normen die we binnen het eigen team belangrijk vinden. Het is nu aan de OPCO’s om de nieuwe kennis en vaardigheden ook in de praktijk te brengen!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.