Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

Leidinggeven voor OPCO’s

In de training Leidinggeven voor OPCOs vormen de knelpunten en uitdagingen in de dagelijkse praktijk het startpunt. Bouwstenen voor leiderschap als Operationele betrokkenheid, Waarde gedreven sturen, doelgerichte interactie en bewust gedrag staan daarbij centraal. Juist door het bewust gebruikmaken van de diversiteit aan waarden, talenten en ambities leert u uw teamleden te motiveren en op resultaat te sturen.

Leerdoelen

Na de training kan de OPCO

  • de eigen doelen en waardes benoemen en verklaren;
  • de drijvende waardes van collega’s te identificeren en deze te gebruiken om te motiveren en resultaten te bereiken;
  • de kernwaarden van de Nationale politie toe te passen in het aansturen van het team.

Trainingsconcept

De training wordt gekenmerkt door korte theoretische inleidingen en praktische oefeningen. Hierdoor wordt niet alleen kennis en inzicht vergroot maar staat juist de toepassing centraal. Het kwalificatieprofiel van de Leergang Operationele Sturing aan de Politieacademie (2017) ligt aan de basis van deze praktische training. Daarom wordt gebruik gemaakt van het leiderschapsmodel van de Nationale Politie volgens Robert Quinn en worden uitstapjes naar de nieuwste inzichten op het gebied van leiderschap niet uit de weg gegaan.

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit Operationeel Experts en Operationele Specialisten en Seniors die de functie van OPCO vervullen of gaan vervullen. Elke trainingsgroep bestaat uit maximaal 8 personen.

Opbouw

De twee trainingen Briefen & Debriefen en Leidinggeven voor OPCOs worden opeenvolgend gevolgd, bij voorkeur in dezelfde week. De training Briefen & Debriefen is de opstapcursus voor de training Leidinggeven voor OPCOs.

Certificering

Na het afronden van elke training wordt kosteloos aan elke deelnemer een elektronisch certificaat verstrekt die men in het kader van de R&O cyclus in YouForce kan uploaden.

Kosten

De trainingen worden in beginsel in-company verzorgd. Hierdoor kunnen de investeringskosten per deelnemer laag worden gehouden.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.