Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

OPCO’s Almere Stad Haven als voorbeeld

image0.pngimage1.png

OPCO’s Almere Stad Haven als voorbeeld 

Structuur 

Basisteam Almere Stad Haven is gestart met het verbeteren van het Briefingsproces. Alle operationele Coördinatoren werken aan een vaste structuur voor zowel de briefing als de Debriefing. Het draait immers om management van verwachtingen, grip houden op de groepscultuur en het aansturen van het team. 

Het Verschil

De OPCO leert waar hij/zij van toegevoegde waarde kan worden en het sturen op resultaat.  Dat vereist ook ander gedrag van het team. Leren is immers ander gedrag vertonen. Door het verbeteren van het vertrouwen zal het eigenaarschap en de gewenste resultaten verbeteren. 

Borgen

In januari 2023 gaan we verder met het trainen van de Debriefing waarin resultaten en het leren centraal staan. De grootste uitdaging wordt het borgen van de aangeleerde kennis en vaardigheden. Daarin krijgen alle OPCO’s en de teamleiding een centrale rol. Want “ als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. 

Goed voorbeeld

Binnen het district Flevoland heeft het basisteam Almere Stad Haven, naast met basisteam DNU (Dronten, Noordoostpolder en Urk) het goede voorbeeld gegeven om de OPCO de nodige vaardigheden meet e geven. Ongetwijfeld zullen de overige Basisteams binnenkort volgen. Want iedere OPCO wil toch beslagen ten ijs komen?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.