Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

Opcos Almere Stad haven en nieuwe gewoontes

{CAPTION}

Thematisch Basisteam Almere Stad Haven is eind 2022 gestart met het verbeteren van het Briefingsproces. Alle operationele Coördinatoren werken aan een vaste thematische structuur voor zowel de Briefing als de Debriefing. Het draait immers om “eerst zaaien en daarna oogsten” en samen leren en vertrouwen opbouwen.
Toegevoegde waarde De OPCO leert waar hij/zij van toegevoegde waarde kan zijn en sturen op resultaat. Dat vereist ook ander gedrag van het team. Leren is immers ander gedrag vertonen. Door het verbeteren van het vertrouwen zal het eigenaarschap en de gewenste resultaten verbeteren.
Borgen Op 25 januari 2023 vond de laatste sessie plaats. Daarmee hebben drie groepen OPCO’s de training Briefen, debriefen en leidinggeven afgerond. De grootste uitdaging wordt het borgen van de aangeleerde kennis en vaardigheden. Daarin krijgen alle OPCO’s en de teamleiding een centrale rol. Want het verloop binnen de groep van Opcos is groot en “oude gewoontes” liggen door de waan van de dag altijd op de loer.
Goed voorbeeld Binnen het district Flevoland heeft het basisteam Almere Stad Haven, naast met basisteam DNU (Dronten, Noordoostpolder en Urk) het goede voorbeeld gegeven om de OPCO verder te professionaliseren van goed-naar beter-tot best.
Binnenkort starten ook de Opcos van basisteam Almere West Poort. Want elke OPCO in het district Flevoland wil van toegevoegde waarde zijn en het verschil maken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.