Comms Control Consultancy

Training in leiderschap, communicatie en overtuigend presenteren.

Sturingsconcept Klemvast

OPCO’s & WaCo’s BT Alkmaar hebben Sturingsconcept klemvast

Een gemengde groep van Operationele Coördinators en Wachtcommandanten van het basisteam Alkmaar zijn twee dagen aan de slag gegaan om het Briefings- en Sturingsconcept eigen te maken. Er is hard gewerkt om de kennis en inzichten eigen te maken over nut en noodzaak van het effectief Briefen en Debriefen. De leervragen die o.m. centraal stonden waren, “ hoe kan ik mijn mensen beter motiveren”, hoe kan in de aandacht erbij houden? en hoe blijf ik “ in the picture” van wat er op straat gebeurt? Voor iedereen is nu duidelijk dat de OPCO of WaCo altijd een boodschap moet hebben en dat men ‘de baas’ is. Voor een senior die op toerbeurt WaCo is, geen sinecure. 

De ochtendbriefing werd verzorgd door een WaCo alumnus van de eerste groep. Wat daarin opviel is dat de WaCo het Sturingsconcept klemvast had. De vertoonde dia’s leidden allemaal tot opdrachten die SMART werden weggezet. Bovendien werd in de samenvatting andermaal duidelijk wat de opdrachten zijn en wie daarvoor verantwoordelijk zijn. De geboekte resultaten en het enthousiasme van de eerste twee groepen zijn veelbelovend voor de derde groep die in maart van start gaat. Basisteam Alkmaar is goed op weg om nog beter Resultaatgericht aan de slag te gaan.

Komende week start de opleidingscyclus voor de OPCO’s en WaCo’s van het basisteam Gaasperdam. Zij beginnen met de training Overtuigend Presenteren voor OPCO’s.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.